Φθιωτών γεύσεις
Ένα γαστριμαργικό ταξίδι
...σε γεύσεις και νόστιμες ιδέες!
Home » » Λεμονάτες μπριζόλες λαιμού με σουμάκ, θυμάρι & «μελωμένες» πατάτες

Λεμονάτες μπριζόλες λαιμού με σουμάκ, θυμάρι & «μελωμένες» πατάτες

Μια πολύ εύκολη συνταγή για τέλειες τρυφερές μπριζόλες με «μελωμένες» πατάτες! Το σουμάκ προσδίδει την ιδιαίτερη "λεμονάτη" του γεύση, που δένει άψογα με το θυμάρι, το λεμονάτο άρωμα της λουίζας και του σχινόπρασου!

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες λαιμού
  • 5 πατάτες
για το μαρινάρισμα
  • 250 ml. λευκό κρασί
  • 1-2 λεμόνια
  • σουμάκ
  • φρέσκο θυμάρι
  • λουίζα
  • σχινόπρασο
επιπλέον θα χρειαστείτε
  • 250 ml. κρασί λευκό
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Επιλέγετε τις μπριζόλες λαιμού και ζητάτε από τον χασάπη να σας τις χτυπήσει ελαφρά.
το μαρινάρισμα
Ανακατεύουμε το κρασί, το χυμό από το λεμόνι και ψιλοκομμένα την λουίζα, το θυμάρι, το σχινόπρασο και το σουμάκ. Περιχύνουμε τις μπριζόλες και τις μαρινάρουμε για 2 ώρες, αφήνοντας τις στο ψυγείο.
το μαγείρεμα
Βγάζουμε τις μπριζόλες από την μαρινάδα και την κρατάμε στην άκρη. Βάζουμε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι να κάψει καλά και τηγανίζουμε τις μπριζόλες, χωρίς κάποια λιπαρή ουσία.
Τις τηγανίζουμε καλά, να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Κόβουμε τις πατάτες κομμένες σε μέτρια κομμάτια, όχι πολύ χοντρές. Πασπαλίζουμε τις πατάτες με σουμάκ, αλάτι και θυμάρι και αφού κάνουμε χώρο στο τηγάνι τις προσθέτουμε και αυτές.
Σβήνουμε με την μαρινάδα, χαμηλώνουμε την φωτιά και σκεπάζουμε το τηγάνι. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες περίπου 30 λεπτά.
η σάλτσα
Αφαιρούμε τις μπριζόλες και τις πατάτες από το τηγάνι. Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι, με τα υπολείμματα σάλτσας από το φαγητό, το βούτυρο, το κρασί και την μουστάρδα. Ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε τις μπριζόλες με τις πατάτες, περιχυμένες με την σάλτσα και ψιλοκομμένο σχινόπρασο.
Πηγή: funkycook
SHARE

About LamiaTimes.gr